Tein äidille kakun jonka teossa pääsin kokeilemaan ullan unelmasta tilaamiani härveleitä: koristemuotteja, pastavärejä ja tomujauhetta. Kakun teon aloitin jo edellisenä päivänä tekemällä kukkakoristeet kuivumaan. Tein myös kakkupohjan ja täytin sen jotta kosteus ehtisi tasoittumaan. Sokerikuorrutteen laitoin vasta vähän ennen tarjoilua ettei se vettyisi. Täytyy myöntää että kakusta tuli hieno :)

Suklaakakku liljakoristeilla



Pohjana pehmeä suklaakakkupohja, jonka ohjeen löydät täytekakkupohjat osiosta.

Täyte

250 g rahkaa
2 dl kermaa vaahdotettuna
0,5 dl sokeria
himppu vaniljaa
 
200 g mansikoita soseena
3 liivatetta

50 g mariannerakeita murskattuna
50 g minttusuklaata raastettuna
25 g tummaa suklaata sulatettuna


 
Jaa täyte suhteessa 1/3 ja 2/3. Sekoita pienempään määrään mansikat ja liivate. Sekoita toisessa astiassa suurempaan täytemäärään suklaat. Tee kakkuun 2 väliä, toiseen mansikkatäyte toiseen suklaatäyte.


kostutukseen 0,75 dl mansikkamehua

sokeri-voivaahto sokerikuorrutteen alle

125 g voita
4 dl tomusokeria

300 - 350 g sokerikuorrutetta koristeisiin ja kuorrutelevyyn.

Värjäsin kuorrutteen pastaväreillä.