Tämän ihanuuden takia meni jo yöunetkin kun yöllä herättyäni rupesin miettimään sopivia täytteitä ja koristeita ;) Löysin Kinuskikissa sivuilta ihanan kuuloisen kakkupohjan jota päätin käyttää. Kakkua pääsevät maistelemaan vakiokoekaniinini Mll:n naiset huomisessa kokouksessamme! Toivotaan että maistuu!
 
Suklaaunelma

 


Taikina, halk. 24 cm vuokaan

2 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
¾ tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
1 ½ dl tummaa kaakaojauhetta
150 g voita tai margariinia
3 ½ dl sokeria
3 munaa
3 dl kädenlämpöistä maitoa

 
Sekoita kuivat aineet yhteen. vatkaa voi ja sokeri, lisää munat yksitellen. Sekoita taikinaan n. puolet jauhoseoksesta, sitten loput jauhoista vuorotelle maidon kanssa. Voitele ja korppujauhota vuoka. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175 asteessa, alimmalla tasolla 50 - 60 minuuttia.

Anna jäähtyä 15 minuuttia ennen kumoamista. Leikkaa jäähtyneenä. Kakku on kostea ja mehevä joten se ei tarvitse niin paljon kostuketta kuin tavallinen kakku. Valmista täytteet vasta juuri ennen täyttämistä.

Valkosuklaatäyte

80 g valkosuklaata (n. 1/2 raastettuna, 1/2 sulatettuna)
250 g mascarponea
n. 3,5 dl Flora vispiä
vaniljaa


Tumma suklaatäyte

75 g talous suklaata sulatettuna
50 g Fazerin sinistä rouhittuna
n. 1,5 dl flora vispiä
vaniljaa




Tässä kakku täyttämisvaiheessa, toinen kerros menossa.
 

Vaahdota flora vispi, lisää loppuvaiheessa sekaan vaniljakastikejauhe ja vanilja. Jaa vaahto täytteitä varten kahteen kulhoon. Sekoita täytteiden muut aineet vaahtojen sekaan.

Kostuta kaikki välit. Laita ensimmäiseen väliin n. 1/3 valkosuklaavaahdosta ja reilu 0,5 dl vadelmia, toiseen väliin tumma suklaavaahto, kolmanteen sama kuin ensimmäiseen. Kostuta vielä kansi ja levitä loput eli 1/3 valkosuklaavaahdosta kakun reunoille mahdollisimman kauniisti ja tasaisesti. Anna makujen tasoittua mielellään yön yli.


 
kuorrute

tummaa/maitosuklaata sulatettuna
kuohukermaa

Lämmitä kerma kädenlämpöiseksi ja lisää siihen sula suklaa. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä reilusti niin että se pysyy kakun päällä valumatta. Levitä pinnalle, varo ettei valu reunoille. Koristele mahdollisimman lähellä tarjoilua suklaaristikoilla ja rullilla (kinuskikissan ohjeiden mukaan tehtyjä). Säilytä ehdottomasti kylmässä, koristeet eivät kestä lämpöä. Huolittele päällisen ja reunan yhtymäkohta kermapursotuksilla mikäli se jäi epäsiistiksi. Nauti ja ota santsiannos ;)

Nyt kakkua on maistettu ja hyvää oli, vatut toi ihanan raikkauden, niitä olisi voinut olla enemmänkin. Kuorrute kannattaa laittaa ennen reunojen viimeistelyä koska suklaa meinaa valua väkisin reunoille.