Tekee mieli jotain jähän spesiaalimpaa kuin jauhelihakeittoa joten tehdään lasagnea. Tämä ruoka on myös ipanan mieleen cheeky

Lasagne



jauhelihakastike

400 g jauhelihaa
1 sipuli
50 g voita
4-5 rkl jauhoja
7 - 8 dl vettä
1 tl sinappia
0,5 1 rkl soijakastiketta
1 tl paprikajauhetta
1 tl pippuria
1 tl jauhelihamaustetta
1 - 2 tomaattia

Paista jauhelihat ja sipulit. Tee ruskea kastike ja lisää lihat ja sipulit. Lisää lopuksi paloiteltu tomaatti, älä keitä enää lisäämisen jälkeen.

valkokastike

50 g voita
4 - 5 rkl jauhoja
7 - 8 dl maitoa
1 tl pippuria

Sulata voi, lisää jauhot ja sitten maito sekoittaen. Mausta.
päälle juustoa.
 
Laita vuoan pohjalle ensin valkokastiketta, sitten lasagnelevyjä, sitten jauhelihakastiketta. Toista niin että päällimmäiseksi tulee valkokastiketta. Raasta päälle juustoa. Paista 175 asteessa n. 45 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.