Kaverin lapsella on 2-vuotis synttärit ja toivomuksena oli suklaakakku jonka välissä jotain kermaista, mascarponea ja suklaata. Tälläinen yhdistelmä syntyi tälle kertaa. Pohjaan tuli sekä kaakaota että suklaata. Täytteeksi mansikkamousse, suklaa-jogurttitahna ja vadelmahilloa. Päälle pursotukset ja sokerimassakoristeet.

Mansikka-suklaakakku




Pohja, halk. 23 - 24 vuokaan.
 
3 munaa
1,5 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
100 g suklaata
50 g voita tai margariinia
0,5 dl jogurttia
 
Paista 175 asteessa n. 40 minuuttia. Kumoa hieman jäähtyneenä.

mansikkamousse

2 dl vispikermaa vaahdotettuna
2,5 dl maitorahkaa
125 g mascarponea
400 gl mansikoita, valutettuna ja paseerattuna
5 liivatetta

suklaatahna

100 g maitosuklaata sulatettuna
0,75 dl vaniljajogurttia

1 - 1,5 dl vadelmahilloa

kostutus 1 dl mansikoiden mehua

 
Leikkaa kakku kolmeen osaan, valmista täytteet. Kokoa irtopohjavuoan kehyksen sisään, ettei mousse valu kakun välistä ennen hyytymistään. Aseta ensimmäinen kakkulevy pohjalle, kostuta. levitä päälle puolet suklaatahnasta, sen päälle puolet moussesta. Voitele seuraavan kakkulevyn pohja (joka tulee moussea vasten) vadelmahillolla. Laita kakkulevy moussen päälle ja toista täyte samoin kuin ensimmäiseen väliin. Kostuta vielä kakun pinta. Anna hyytyä seuraavaan päivään.
 

Koristelu

3 dl flora vispiä vaahdotettuna
125 dl mascarponea

n. 100 g sokerimassaa koristeisiin
elintarviketusseja/värejä

 
jaa vaahto n. kahtia, makeuta toinen osa ( vähän enemmän vaahtoa) mansikkatomusokerilla ja värjää vaaleanpunaiseksi elintarvikevärillä n. 3 - 6 tippaa. Makeuta toinen osa (valkoinen) n. 0,5 dl sokeria.

Valmista sokerimassakoristeet edellisenä päivänä jotta ehtivät kuivua hiukan, kuvan maalaus on helpointa päivän kuivuneelle pohjalle.