Ensimmäinen kaakku omaan blogiin on syntynyt! Leivoin eilen suklaisen hyytelökakun mll:n perhekahvilaan, toimin siellä perhekahvilavastaavana. Innolla odotin kävijöiden kommentteja ja niitä tulikin ihan mukavasti. Seuraavalla kerralla kokeilen varmaan tätä ohjetta dominokeksipohjalla, nam! Kakusta tuli juuri sellainen kuin toivonkin: ihanan suklainen ja ilmavan kuohkea, marianne maistui vienosti ja kakku ei ollut liian äitelän makea. Tätä tulee vasmasti tehtyä toistekin! Koristelu jäi vielä ajanpuutteen vuoksi lapsenkenkiin 
 


Suklainen hyytelökakku

pohja:

200 g digestive/kaurakeksiä

75 g voita tai margariinia

 

Sulata margariini, jauha keksit joko tehosekoittimessa tai paksun muovipussin sisällä kaulimella painellen. Sekoita ja painele seos halkaisijaltaan 20-24 cm irtopohjavuoan pohjalle. Voit laittaa vuoan pohjalle pohjan kokoisen leivinpaperin, se helpottaa kakun nostamista tarjoiluvadille.

täyte:

160 g flora vanilla

2 dl piimää

175 g tummaa suklaata ja fazerin mariannesuklaata sekaisin (2 osaa tummaa ja 1 osa mariannea)

3 liivatelehteä

hyppysellinen vaniljaa

 

Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa flora vanilla. Sulata suklaa pienellä teholla mikrossa, sekoita välillä. Purista liivatelehdistä vesi ja sulata ne mikrossa täydellä teholla n. 10 - 15 sekuntia. Lisää vanilla sekaan piimä, suklaa ja vanilja, sekoita. Lisää liivate ohuena nauhana samalla sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä vähintään 3 tuntia, mieluiten yön yli. Irrota irtopohjavuoasta reunat, siisti kakun reunan lastalla tai veitsellä. Nosta paistinlastojen tms. avulla tarjouluvadille. Koristele rouhitulla tai raastetulla suklaalla (tummaa, maito,valkoista), halutessasi kermapursotuksilla ja esim. tuoreilla marjoilla. Kakusta tulee melko matala, jos haluat näyttävämmän kakun tee täyte kaksinkertaisena.