Tämäkin ohje Grazy bakerin blogista pienin muunnoksin. Mammat saavat nauttia näistäkin. Vanilja jota käytän monissa ohjeissa on semmoista kuin Bourbon Vanilla, organic vanilla powder, eli puhdasta vaniljaa jauheena. Ihanaa ja vahvaa. Olen saanut purkin lahjaksi joten en tiedä mistä se on ostettu, voi korvata vaniljasokerilla suhteessa: hyppysellinen jauhetta = 1 tl vaniljasokeria. Aivan loistava ohje, muffinsit meheviä ja kuorrute teki herkun sopivan "kosteaksi", kahvi maistui juuri sopivasti kuorrutteessa. Tämänhetkinen suosikkireseptini muffinseille!


Jogurttiset suklaamuffinsit mokkakuorrutteella

Taikina, 12 kpl.

2 dl vehnäjauhoja
1/4 dl kaakaojauhetta
1,5 dl sokeria
hyppysellinen vaniljaa
0,5 tl soodaa
1 muna
100g sulaa margariinia
1,5 dl maustamatonta/vaniljajogurttia
reilusti suklaata, tällä kertaa käytin konvahteja n. 150 g, rouhittuna karkeasti

Sekoita kuivat aineet sekaisin, lisää muut aineet, sekoita, älä vatkaa. Paista 200 asteessa n. 20 min. Valmista kuorrute ja kuorruta jäähtyneenä.
 
muffinssit on kuorrutettu Pullahiiren mokkapalamuffinssiohje-kuorrutteen ja vispikerman sekoituksella:

Kuorrute:

75g voita (pehmennyttä)
1,5 rkl tummaa kaakaojauhetta
0,75 dl tomusokeria
2 rkl kahvia (jäähtynyttä)
hyppysellinen vaniljaa
1 dl vispikermaa

 
Vatkaa erikseen kerma ja toisessa kulhossa muut aineet voimakkaasti sekaisin sähkövatkaimella. Sekoita vaahdot yhteen, pursota muffinssien päälle ja koristele. Jos kuorrute meinaa juoksettua, lisää tomusokeria ja vatkaa täydellä teholla. Jos haluat todella runsaan kuorrutteen, tee kaksinkertainen annos kuorrutetta, tämä määrä loppui vähän kesken.