Kasvis-fetapiirakka
pohja halk. 26 cm vuokaan
150 g margariinia huoneenlämpöisenä
3 dl jauhoja
0,75 dl perunasosejauhetta
0,75 tl leivinjauhetta
0,75 dl vettä
pohja halk. 26 cm vuokaan
150 g margariinia huoneenlämpöisenä
3 dl jauhoja
0,75 dl perunasosejauhetta
0,75 tl leivinjauhetta
0,75 dl vettä
Sekoita kuivat aineet yhteen, sekoita yhteen margariinin kanssa. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele voidellun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
Täyte
300 g tomaattia isohkoina kuutioina
50 g paprikaa pienenä kuutiona
75 g porkkanaa karkeana raasteena
1 dl purjosipulia renkuloina
n. 150 g fetaa murusteltuna
1 tl pippuria
1 tl yrttimaustesekoitusta (italialainen valkosipulilla)
1 tl timjamia kuivattuna ja hienonnettuna
2 dl kermaa
1 dl maitoa
2 munaa
kourallinen juustoraastetta
1 - 2 rkl auringonkukansiemeniä
Sekoita kasvikset, feta ja mausteet sekaisin. kaada pohjan päälle. Sekoita kerma, maito ja munat sekaisin ja kaada kasvisten päälle. Raasta pinnalle hiukan juustoa ja ripottele viimeiseksi siemenet. Paista 175 asteessa 35 - 45 minuuttia. Tarjoa jäähtyneenä.
Kommentit