Huomenna on taas perhekahvila ja jotain uutta reseptiä tekisi mieli kokeilla. En ole tehnyt kovin montaa kasvipiirakkaa elämäni aikana joten ajattelin kokeilla sellaista. Lisäksi laitan fetaa tuomaan rasvaisuutta ja makua.

Kasvis-fetapiirakka



pohja halk. 26 cm vuokaan

150 g margariinia huoneenlämpöisenä
3 dl jauhoja
0,75 dl perunasosejauhetta
0,75 tl leivinjauhetta
0,75 dl vettä

Sekoita kuivat aineet yhteen, sekoita yhteen margariinin kanssa. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele voidellun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte

300 g tomaattia isohkoina kuutioina
50 g paprikaa pienenä kuutiona
75 g porkkanaa karkeana raasteena
1 dl purjosipulia renkuloina
n. 150 g fetaa murusteltuna
1 tl pippuria
1 tl yrttimaustesekoitusta (italialainen valkosipulilla)
1 tl timjamia kuivattuna ja hienonnettuna
2 dl kermaa
1 dl maitoa
2 munaa
kourallinen juustoraastetta
1 - 2 rkl auringonkukansiemeniä

Sekoita kasvikset, feta ja mausteet sekaisin. kaada pohjan päälle. Sekoita kerma, maito ja munat sekaisin ja kaada kasvisten päälle. Raasta pinnalle hiukan juustoa ja ripottele viimeiseksi siemenet. Paista 175 asteessa 35 - 45 minuuttia. Tarjoa jäähtyneenä.