Tällä ohjeella olen tehnyt kinkkupiirakkaa teini-ikäisestä lähtien. välillä kokeilen muita ohjeita mutta lopulta palaa aina takaisin tähän. Pohja on mehevä, eikä murene liikaa. Täyte on helppo ja maistuva, kaiken kaikkiaan mainio välipala tai iltapalapiirakka. Kuvassa äitien iltamien iltapalalautanen jossa kinkkupiirakan lisäksi pastasalaattia ja tuoresalaattia.

Kinkkupiirakka



pohja, uunipellillinen

200 g margariinia
50 g rahkaa
jauhoja
muna

täyte

300 g kinkkua suikaleina
150 g silputtua kuullotettua sipulia
50g purjoa renkaina
100 g paprikaa pienenä kuutiona

150 g smetanaa
2 dl kermaa
3 munaa
pippuria
suolaa
persiljaa


Sekoita täytteen päälle tulevat nesteet ja mausteet yhteen. Levitä muut täytteet pohjan päälle ja kaada kermaseos päälle. Raasta päälle vielä hiukan juustoa. Paista 175 asteessa 30 - 40 minuuttia, kunnes piirakkka on kauniin ruskeaa.

Kuvassa äitien iltamien iltapalaa: pastasalaattia, juustoleipäsalaattia ja kinkkupiirakkaa. Parempaa kuvaa ei valitettavasti tällä kertaa ole. Kuvaaminen jäi vähiin illan tohinassa :)