Mammat lapsineen ovat tulossa kylään ja saan taas hyvän syyn pöyräyttää herkkuja. Tämä täyteläinen ihanuus on aina yhtä hyvää. Kakun sisältö vaihtelee aina vähän sen mukaan mitä jääkaapissa sattuu olemaan, perustana täytteessä on kuitenkin aina rahka. Kakku kannattaa leipoa jo edellisenä päivänä, se paranee kun saa vähän seisoa kylmässä.

Amerikkalainen juustokakku



Pohja, halk. 24 - 26 cm irtopohjavuokaan

150 g margariinia tai voita
0,75 dl sokeria
1 muna
3 dl jauhoja

 
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi, lisää muna sekoittaen. Lisää vielä jauhot. Painele voidellun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Valmista täyte.

Täyte

600 g rahkaa
100 g appelsiinituorejuustoa
4 munaa
2 dl sokeria
hyppysellinen vaniljaa
0,75 dl perunajauhoja

 
Sekoita täytteen aineet sähkövatkaimella tasaiseksi massaksi, tarkista että makeus on sopiva. Lisää tarvittaessa sitruunamehua jos haluat kirpakkuutta. Kaada täyte pohjan päälle ja paista 175 asteessa alimmalla tasolla n. 60 min. Huom. jos irtopohjavuokasi tihkuttelee rasvaa uunin pohjalle niin kuin minun vuokani tekevät, laita vuoan alle leivinpaperiarkki niin säästyt uunin pesemiseltä wink Ja muista vielä nostaa paperi pois varovasti etteivät voi hulahda siinä vaiheessa lattialle tai uunin pohjalle enlightened Jos haluat erityisen hienon ja kuohkean kakun vatkaa ensin valkuaiset vaahdoksi, sitten eri kulhossa keltuaiset ja sokeri ja yhdistä sitten varovasti muut täytteen aineet. Maistelun jälkeen tuomio: vähän olisi kaivannut sitruunan kuorta ja pidempää seisottamista (oli yön yli jääkaapissa), maku parani kun seisoi vielä iltaan eli vuorokauden.