Leipomisvimma iski ja päätin tehdä vähän muffineja huomiseen mammatapaamiseen. Mammat saavat maistella uusia kokeiluja, osa ohjeista on suoraan Grazy bakerin blogista ja osa muunnelmia ja yhdistelmiä eri ohjeista. Tämä pätkismuffinien ohje oli tosi helppo ja pätkisfanin unelma, suurta plussaa siitä että taikina kohosi kauniisti! Tein muffinit silikonivuoissa, joista muffinit irtosi siististi hieman jäähtyneinä. Maku ei valitettavasti ollut ihan yhtä hyvä kuin ulkonäkö, mielestäni olivat kuivempia kuin jogurttiset suklaamuffinsit, seuraavalla kerralla voisi kokeilla sillä taikinalla, vaihtaisi vain suklaan tilalle pätkikset. Seuraavaa kokeilua odotellassa herkutellaan näillä wink

 

Pätkismuffinsit

taikina, 12-15 kpl.

3,5 dl jauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
reilu 100 g Pätkiksiä pilkottuna
1 dl maitoa
2 munaa
100 g sulatettua voita
1 dl vahvaa kahvia
 
 Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää maito, munat, sekä hieman jäähtyneet sulatettu voi ja kahvi. Sekoita tasaiseksi, älä vatkaa. Lisää lopuksi Pätkikset käännellen joukkoon. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia. Anna muffinien jäähtyä ja valmista kuorrutus.
 
Kuorrutus:

60 g pätkiksiä/tummaa suklaata
0,5 dl kermaa

 
Sulata suklaa varovasti mikrossa. Lämmitä kerma kattilassa höyryäväksi, lisää suklaa ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä reilusti kylmässä niin että rupeaa jähmettymään, levitä muffinien päälle. Ripottele halutessasi strösseleitä päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa.