Mammoille pitää olla myös jotain makiaa. Sovellan banaanipohjaisen kakun ja suklaamuffinsien ohjeita joista tuloksena tälläisiä leivoksia. Taikina on tosi simppeli, kaikki aineet vain sekoitetaan yhteen. Kuorrute tuotti taas hiukan työtä, toinen kerta kun tein tätä kuorrutetta. Lopputulos oli kuitenkin hyvä ja raikas. Yksi mammoista kommentoi, että maistuu Da capo patukalle, liekö banaanin ja kahvin yhdistelmä teki sen vaikutalman? Kuorrute juoksettui taas ja tällä kertaa tomusokerin lisääminen ei auttanut, joten erottelin juoksettuneen nesteen (n. 1 dl) eri kippoon, lämmitin kiinteämpää osuutta hetken mikrossa, sekoitin tasaiseksi ja lisäsin erottuneen nesteen takaisin ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Tuloksena oli levittyvä kuorrute pursotettavan sijaan. Maku oli kuitenkin aivan yhtä hyvä ja itse asiassa leivoksista tuli varmaan vielä parempia näin. Päälle pursotettu kermanokare teki leivoksista raikkaita! Joskus mokailuista seuraa jotain hyvää wink

Banaani-suklaaleivokset

 

 
Taikina, uunipelti
 
5 dl jauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
0,5 dl tummaa kaakaota
2 dl sokeria
2 munaa
3 banaania muussina
150 g voita sulatettuna
1,5 dl maustamatonta jogurttia
0,5 dl vahvaa kahvia kylmänä
n. 130 g suklaata (tummaa ja maitosuklaata rouheena)

Sekoita kuivat aineet yhteen, lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Voitele leivinpaperia ja levitä taikina uunipellille. Paista 180 asteessa 25 - 35 minuuttia. Leivos jää vähän tahmeaksi ja näyttää lässähtäneeltä mutta maku on jäähtyneenä ja kuorrutteen kanssa kuitenkin herkullinen. Anna seistä kylmässä mieluiten seuraavaan päivään ja kuorruta.

Kuorrute:

150
g voita (pehmennyttä)
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
4 rkl kahvia (jäähtynyttä)
hyppysellinen vaniljaa
2 dl vispikermaa

1 dl vispikermaa pursotuksiin



 
Vatkaa erikseen kerma ja toisessa kulhossa muut aineet voimakkaasti sekaisin sähkövatkaimella. Sekoita vaahdot yhteen, pursota leivosten päälle ja koristele. Jos kuorrute meinaa juoksettua, lisää tomusokeria ja vatkaa täydellä teholla. Itselläni kuorrute tosiaan taas juoksettui lue ohjeen alusta mitä tein.