Banaani-suklaaleivokset
Taikina, uunipelti
5 dl jauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
0,5 dl tummaa kaakaota
2 dl sokeria
2 munaa
3 banaania muussina
150 g voita sulatettuna
1,5 dl maustamatonta jogurttia
0,5 dl vahvaa kahvia kylmänä
n. 130 g suklaata (tummaa ja maitosuklaata rouheena)
Sekoita kuivat aineet yhteen, lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Voitele leivinpaperia ja levitä taikina uunipellille. Paista 180 asteessa 25 - 35 minuuttia. Leivos jää vähän tahmeaksi ja näyttää lässähtäneeltä mutta maku on jäähtyneenä ja kuorrutteen kanssa kuitenkin herkullinen. Anna seistä kylmässä mieluiten seuraavaan päivään ja kuorruta.
Kuorrute:
150g voita (pehmennyttä)
2,5 tl leivinjauhetta
0,5 dl tummaa kaakaota
2 dl sokeria
2 munaa
3 banaania muussina
150 g voita sulatettuna
1,5 dl maustamatonta jogurttia
0,5 dl vahvaa kahvia kylmänä
n. 130 g suklaata (tummaa ja maitosuklaata rouheena)
Sekoita kuivat aineet yhteen, lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Voitele leivinpaperia ja levitä taikina uunipellille. Paista 180 asteessa 25 - 35 minuuttia. Leivos jää vähän tahmeaksi ja näyttää lässähtäneeltä mutta maku on jäähtyneenä ja kuorrutteen kanssa kuitenkin herkullinen. Anna seistä kylmässä mieluiten seuraavaan päivään ja kuorruta.
Kuorrute:
150g voita (pehmennyttä)
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
4 rkl kahvia (jäähtynyttä)
4 rkl kahvia (jäähtynyttä)
hyppysellinen vaniljaa
2 dl vispikermaa
1 dl vispikermaa pursotuksiin
Vatkaa erikseen kerma ja toisessa kulhossa muut aineet voimakkaasti sekaisin sähkövatkaimella. Sekoita vaahdot yhteen, pursota leivosten päälle ja koristele. Jos kuorrute meinaa juoksettua, lisää tomusokeria ja vatkaa täydellä teholla. Itselläni kuorrute tosiaan taas juoksettui lue ohjeen alusta mitä tein.2 dl vispikermaa
1 dl vispikermaa pursotuksiin
Kommentit