Äidin keikauskakusta inspiroituneena päätin leipoa keikauskakun vaihteeksi raparperista. Kaveri lapsineen on tulossa kylään joten herkkua pitää saada pöytää nopeasti! Kakusta tuli ihanan mehevä ja me mammat herkuteltiin tietysti jäätelön kera ;)


Keikauskakku raparperista




Vuoan pohjalle, halk. 26 cm vuokaan.

50 g voita
1 dl fariinisokeria
5 dl raparperinpaloja

 
Sulata voi, laita vuoan pohjalle leivinpaperi, levitä pohjalle voi ja fariinisokeri ja niiden päälle raparperit.

Taikina

125 g voita
1 dl sokeria
2 munaa
2 dl jauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhoja
0,5 tl kanelia
0,5 tl kardemummaa
1 dl maitoa
 
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri, lisää munat vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne taikinaan, lisää lopuksi vielä maito. levitä taikina raparperien päälle. Paista 175 asteessa, alimmalla tasolla n. 45 minuuttia. Kumoa hieman jäähtyneenä ja tarjoa jäätelön tai kermavaahdon kera.