Keikauskakku raparperista
Vuoan pohjalle, halk. 26 cm vuokaan.
50 g voita
1 dl fariinisokeria
5 dl raparperinpaloja
Sulata voi, laita vuoan pohjalle leivinpaperi, levitä pohjalle voi ja fariinisokeri ja niiden päälle raparperit.
Taikina
125 g voita
1 dl sokeria
2 munaa
2 dl jauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhoja
0,5 tl kanelia
0,5 tl kardemummaa
1 dl maitoa
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri, lisää munat vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne taikinaan, lisää lopuksi vielä maito. levitä taikina raparperien päälle. Paista 175 asteessa, alimmalla tasolla n. 45 minuuttia. Kumoa hieman jäähtyneenä ja tarjoa jäätelön tai kermavaahdon kera.
Kommentit