Teen ensimmäistä kertaa elämässäni voileipäkakkua. Olen joskus sekoitellut kavereiden apuna täytteitä, mutta itse ideoimiselta olen tähän asti välttynyt. Se korjataan nyt!

Lihainen voileipäkakku
 
11 viipaletta paahtoleipää 11 cm x 26 cm vuokaan

Täyte

250 g kinkkua suikaleena
100 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g pippurituorejuustoa
250 g raejuustoa
50 g fetaa
100 g paprikaa hienoksi silputtuna
150 g tuorekurkkua karkeasti raastettuna
50 g maustekurkkua karkeasti raastettuna
0,75 dl ruohosipulia (pakaste/tuore)
0,5 dl persiljaa (pakaste/tuore)
1 tl mustapippuria

kostutukseen 1 dl maitoa

Sekoita kaikki täytteen aineet sekaisin. Laita vuoan pohjalle ja reunoille niin pitkä tuorekelmun palanen että se riittää vielä kakun päälle kanneksi. Laita vuoan pohjalle ensin kerros leipiä, kostuta ne ja laita sitten 1/3 täytteestä, sitten uusi kerros samoin. Minun kakkuuni tuli täytettä 3 väliin. päällimmäiseksi vielä kerros leipää ja kostutus. Taita kelmu kakun päälle ja laita jääkaappiin yöksi vetäytymään.
Koristelu

50 g maustamatonta tuorejuustoa
50 g pippuriruorejuustoa
0,5 dl smetanaa
n. 0,5 dl maitoa

n. 100 g kinkkua
n. 100 g kirsikkatomaatteja
pari pikkukurkkua

Sekoita kuorrutteen aineet yhteen, maitoa sen verran että rakenne on sopivan paksu. Pursota reunoille ja päälle. Koristele kinkkuruusukkeilla, tomaateilla ja pikkukurkuilla.

Nyt on ensimmäinen voileipäkakku tehty ja maistettu, hyvää tuli! Kosteus oli juuri sopiva ja täyte oli ihanan raikas. Ensi kerralla voisi hifistellä ja tehdä eri täytteet eri väleihin. Ainoa miinus oli leikattavuus, päällä olevat kinkkuruusukkeet eivät leikkautuneet kovin helposti, ensi kerralla kokeilen varmaan päälle jotain muuta.